Članovi karavana

Slavica Hinić

Slavica Hinić je osnivač Umetničkog pres karavana i predsednik Udruženja Kulture sveta. Radi kao PR i protokol menadžer Bitef teatra i Bitefa, pozorišnog festivala Teatar fest, PR menadžer Udruženja baletskih umetnika Srbije i producent After ten party Bitefa.

Pored studija francuskog i italijanskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu, usavršavala se na nekoliko internacionalnih centara ajurvedske medicine i meditacije u Španiji, Švajcarskoj, Holandiji i Nemačkoj.

Bila je glavni i odgovorni urednik mesečnog časopisa Čovek i univerzum i osnivač Kluba za umetnost življenja. Sada piše kao kolumnista za sajt Dobar život o temi Impresije o umeću življenja.

Radila je kao producent mnogobrojnih muzičko-plesnih projekata (Muzika sveta, Etno art festival, Balkan–Orijent, Ples, jezik, identitet, plesna predstava Senke, itd.), kao PR saradnik Goethe instituta u Beogradu, raznih filmskih i umetničkih projekata i ekološkog centra Vratimo lepotu rekama.

Bora Petrović

Borislav Petrović – poznatiji kao beogradski Nik Sloter. Rešava nerešivo. Obezbeđenje umetničkog pres karavana.

Učestvovao je u projektu Luka Besona Distrikt 13 i dublirao je u Čarlstonu za Ognjenku Uroša Stojanovića.

Natasja Čičić


Natasja Čičić , rođena u Beogradu, završila je Filozofski fakultet i odbranila master tezu iz vizantijske književnosti. Dobitnik je Brankove nagrade Matice srpske.

Piše, putuje i bavi se tehnikama za razvoj svesti. Transcendentalnu meditaciju vežba godinama, a od skoro je i učiteljica iste.

Pohađala je brojne tečajeve o veštinama dobrog upravljanja kao i tečajeve o obrazovanju zasnovanog na svesti i rešavanja celokupnog problema obrazovanja.

Uživa u putovanjima u kojima spoznaje lepotu različitosti kultura kao i sličnosti koje nas sve povezuju.


Bata Spasojević


Diplomirani kostimograf savremenog odevanja, 1999. godine osnovao je brend INDIVIDUAL, koji svojim stilom, formom, i prepoznatljivim dizajnerskim rukopisom u potpunosti opravdava naziv brenda INDIVIDUAL.

Kvalitet i istrajnost u svom likovnom i dizajnerskom nacinu izražavanja je potkrepljen i velikim brojem nagrada, a jedna od najznacajnijih je upravo nagrada INTERNATIONAL RISING STAR MIAMI BEACH INTERNATIONAL FASHION WEEK. Ono što je baza i glavna inspiracija kreatora jesu elementi futurizma, rock n roll-a, vešto uklapanje šik i casual odevnih komada… uvek prisutna asimetrija i sklupturalnost u formi i samoj konstrukciji autorovih modela, vešto uklapanje i poigravanje stilova tj. prisustvo eklektike je još jedan znak koji nosi savremeno doba a koji jeste karakteristican za INDIVIDUAL brend.

NOVA KOLEKCIJA nosi naziv CITY FOLK TIME, i inspirisana je autenticnim tajnim i misterioznim folk motivima sa narodnih nošnji . Kada je rec o formi ,autor zadržava svoju savremenu urbanu formu, koja je ovoga puta bazirana na ZUBUNU, tradicionalnom odevnom delu ženske narodne nošnje.

Biljana Nedeljković


Direktorka marketinga Putovanja za dvoje magazina

„Najbolje se putuje kada putuješ sam“

Neću vam pisati ko sam ja formalno (filozofija + marketing i spojeno nespojivo), već kako ja doživljavam svoj posao. Kad vam se „zalomi“ da ujedinite posao i zadovoljstvo možete reći da ste uspeli, a još ako vam je posao da putujete, možete reći „carpe diem“ ili „krećem, ne pitam gde, samo kada“. Lepota putovanja nije samo u bekstvu od svakodnevice, već je prava čar u tome što nam ruši predrasude, uči toleranciji i tome da ljude, običaje, kulturu, arhitekturu, kuhinju…ne treba meriti merilima sopstvene zemlje i kulture, već da treba uživati u slučajnim susretima sa drugim ljudima i otvoriti čula za neke nove mirise, ukuse i boje. Putovanje je umetnost i svaki put je tako privlačno novo i oslobađajuće. I kako to kaže Meša Selimović „ Svakome bi trebalo odrediti da putuje, s vremena na vreme. Čak i više: da nikada ne zastane duže nego što je neophodno. Čovek nije drvo, i vezanost je njegova nesreća, oduzima mu hrabrost, umanjuje sigurnost“.

Borka Golubović TrebješaninBorka Golubović Trebješanin, novinar Kulturne rubrike Politike, diplomirala je žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Tokom dve decenije bavljenja novinarstvom napravila je intervjue sa svim značajnijim umetnicima iz domena pozorišne umetnosti i šire.

Autor je velikom broja reportaža koje je ostvarila tokom boravka na raznoraznim kulturnim dogadjajima kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Danijela PantićNovinar i voditelj na Prvoj srpskoj televiziji i savetnik za medije na projektima Evropske Unije u Srbiji. Karijeru novinara i voditelja počela je u informativnom programu Radio-televizije Srbije, Srbija danas. U Zabavnom programu RTS-a vodila je emisije: Vikend klub, Premijera i kviz TV Slagalica.

Magistrirala je na Univerzitetu umetnosti u Beogradu 2008. godine, na odseku teorije umetnosti i medija, a godinu dana kasnije objavila je knjigu Probaj me, Prodaj me: mediji i potrošačko društvo u izdanju Čigoja štampe. Autorka je bloga i stručnih radova u oblasti medija, komunikacije i potrošačkog društva.

U slobodno vreme voli da putuje, a mnogobrojni putopisi o Kambodži, Škotskoj, Grčkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i drugim zemljama objavljeni su u poznatim magazinima, novinama i na Prvoj srpskoj televiziji.Danijela Vranješ

Danijela Vranješ.Glumica.Oduvek je znala da ce to biti.Voli i film i pozoriste ali film za nijansu vise.Ponosna na ČARLSTON ZA OGNJENKU,prvii film ONA VOLI ZVEZDU.Bila je jedna od retkih koje je čuveni Ralph Fiennes izabrao za svoj rediteljski prvenac CORIOLANUS.Igra u cuvenoj KOSI Ateljea 212 .Ima školu glume u Šumatovackoj.A za pricu o karavanu je mozda najvaznije to sto ima meseca u strelcu zbog kojeg obožava da putuje i upoznaje nove predele!

Veoma srećna zbog statusa clana umetnickog Press Karavana!

Dragan JovićevićDragan Jovićević, urednik kulturne rubrike nedeljnika NIN i filmski kritičar. Novinarstvom se bavi profesionalno od 1997. godine, najpre u dnevniku Danas, a potom u brojnim magazinima, časopisima, a obavljao je i funkciju urednika dokumentarne redakcije TV Avala.

Kao dugogodišnji član međunarodne federacije filmskih kritičara FIPRESCI, učestovao u brojnim žirijima. Bio je organizator više od 20 međunarodnih filmskih festivala, kao šef službe za novinare.

Autor je knjiga Krugovi i kletve (2010), Poslednja kap (2014, roman u pripremi) i nekoliko filmskih scenarija za kratke i dugometražne igrane filmove.

Dragoljub JovanovićDragoljub Jovanović, autor antiejdzing programa “Corpus 35+“, zastupa američku školu nutricionizma, ortomolekularnog usmerenja. Pored rada sa klijentima, bavi se i pisanjem popularnih tekstova o ishrani za neke internet sajtove i časopise. Njegova grupa „Ishrana, nutricionizam, zdravlje“ na Facebook-u broji više od 5.600 članova i dalje raste. Kontakt: dragoljubj@gmail.com

Ljiljana Rebronja

Rođena je u Beogradu 1956. godine. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu 1981. godine. Od 1981. do 1993. godine radi kao lektor i urednik časopisa Privredni pregled. Od 1993. do 1999. godine radi u nekoliko izdavačkih kuća kao umetnički direktor, PR i marketnig menadžer, novinar i vlasnik. Vlasnik je magazina Turistički svet. Predsednik je i osnivač asocijacije Ambasadori kvalitetne usluge i generalni sekretar Grupe srpskih hotela pri Privrednoj komori Srbije. Za svoj rad dobila je brojna priznanja, a poslednje u nizu je Brand Leader Award 2013. godine. U saradnji sa Njegovim veličanstvom princom Aleksandrom Drugim osniva novi nacionalni turistički brend Kraljevske banje Srbije.

Marija Miljević RajšićMarija Miljević Rajšić, novinar i urednik rubrike za kulturu Beogradskog i Jutarnjeg programa RTS-a. Pored toga što kao novinar i urednik prati kulturnu scenu Beograda i Srbije, već gotovo deset godina u redovnoj rubrici Na jutarnjoj kafi koja se emituje subotom u Jutarnjem programu gde razgovara sa poznatim glumcima, piscima, muzičarima i umetnicima.

Među njenim gostima bili su, između ostalih, Mira Stupica, Emir Kusturica, Ružica Sokić, Milorad Pavić, Vladeta Jerotić, Zdravko Čolić, Bajaga, ali i slikari Vladimir Veličković, Ljuba Popović, Petap Omčikus, koje je snimala u njihovim ateljeima u Parizu, kosmonaut Aleksej Leonov, koga je srela u Moskvi, pevač fadoa Marko Rodrigez sa kojim je pila kafu u Portugalu.

Voli da putuje i snima putopise, poput onih iz Francuske, Tunisa, Izraela, Sardinije, Sicilije, Egipta, ali i Slovenije gde je naš umetnički press karavan nedavno boravio.Natalija DevićKnjiževnica Natalija Dević autorka je hit romana Igra zavođenja i Sve je to ljubav! Kolumnista je dnevnog lista Danas i autor ekskluzivnih intervjua koje u svojoj rubrici Dobre priče s Natalijom Dević objavljuje u ONA magazinu.

Dugi niz godina stajala je iza časopisa Gloria, Story, Hello!, L’Officiel i mnogih drugih, a danas se uspešno bavi kreiranjem image&publicity kampanja, pisanjem televizijiskih scenarija i pokretanjem angažovanih projekata iz oblasti kulture.

Čest je učesnik tribina i predavanja na temu savremenih muško-ženskih odnosa i potrage za srećom u vremenu u kom živimo, što je ključna tema njenih knjiga i njenog društvenog delovanja. Studirala je književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, član je Udruženja književnika Srbije i član Nezavisnog udruženja novinara Srbije.Nataša Đuričić

Nataša Đuričić, novinar-urednik. Novinarsku karijeru počela u TV Politika gde je bila zaštitno lice informativne emisije Dan i novinar u informativnoj redakciji.

Na TV Avala uređivala kolažnu emisiju Otvoreni studio, a na TV Happy urednik Jutarnjeg programa. Sa brojnih putovanja priprema zanimljive priloge i emisije.Nebojša Pilipović PiloNebojša Pilipović Pilo, slikar i član ULUS-a i Umetnički direktor MISS Srbije.

Tri decenije prisutan na likovnoj sceni, autor je deset samostalnih i preko trista grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je međunarodnih nagrada: u Španiji 2003. godine, u Izraelu na Internacionalnom kokursu 2005. i 2006. godine. Od kolonija najdraža mu je Međunarodna kolonija Sopoćani 2007. godine. Član je ULUS-a od 1996. godine.

Prepoznatljiv je po tri stvralačka ciklusa:

1984-1990 ciklus Visons, Mishna, Red, Vaze u magli;

1990-2000 ciklus Kraljevi i ždralovi, Razmišljanja i različiti pogledi, Darkness, Metamorphosis and Unlightment;

2000-2009 ciklus Fish-red, Kroz grad, Bicikli.

Platna Egzit i Kosovo, nastaju 2004. godine, 2008. godine Blue Mud, a 2009. godine Suočavanje i Born again. Ima stalnu postavku slika u galeriji ULUS-a, ULUPUDS, Sigindunum i Viziji, itd.

Sanja Domazet

Sanja Domazet je prozni i dramski pisac, profesor na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Do sada je objavila romane: Ko plače, Azil, Čitati more, Acqua alta, Fric, knjigu drama i priča Moć maske, a sledeće njene drame, objavljene i izvođene u Srbiji i u regionu, su: Punjene tikvice, Krila od olova, Disharmonija, Koko, Frida, Mesec u plamenu, Pupoljci i Pijač rose. Sanja Domazet objavila je i četiri knjige eseja: Anatomija zanosa, Božanstevni bezbožnici, Senke i Gradovi.

Dobila je do sada više priznanja: nagradu za najbolje novinarsko pero na Sajmu knjiga u Beogradu, nagradu za najbolju knjigu ženskog autora u Srbiji (Žensko pero), regionalnu nagradu za najbolji roman, Meša Selimović.

Njena radio drama Nar predstavljala je Srbiju na međunarodnom radiofonskom festivalu Prix Italia. Knjige Sanje Domazet do sada su prevođene na engleski, francuski, poljski, bugarski, rumunski, makedonski, jermenski, turski i druge jezike. Knjiga eseja Božanstveni bezbožnici prevedena je na engleski i u martu predstavljena u Njujorku. Najnovija knjiga Sanje Domazet su putopisi pod nazivom Gradovi. Neke od gradova opisanih u ovoj knjizi, Sanja Domazet posetila je sa Umetničkim press karavanom.

Slobodan StefanovićSlobodan Stefanović je jedan od vodećih glumaca Pozorišta na Terazijama, gde je ostvario niz zapaženih i nagrađivanih uloga u mjuziklima kao što su Kabare, Producenti, Briljantin, Grk Zorba i mnogi drugi.

Rođeni Novosađanin je široj javnosti poznat po filmu Ona voli zvezdu, kao i po ulogama u tv serijama Stižu dolari, Bela lađa, Ljubav i mržnja, Ljubav, navika, panika, Ku Ku Vasa, i dr. Sinhronizovao je veliki broj crtanih filmova.

Ljubitelj predstava na Brodveju i West Endu se usavršavao i u Americi u oblasti mjuzikla, voli sport i putovanja. Ponosan je što je deo Umetničkog press karavana, prvenstveno zbog dobre energije koju karavan nosi sa sobom!

Živi i radi u Beogradu. Za više informacija možete posetiti www.slobodanstefanovic.com

Snežana Nena IvanovićDiplomirala je glumu 2007. godine i par meseci po završetku studija zaposlila se kao prvi voditelj i novinar beogradskog studija televizije Kopernikus. Već pet godina realizuje autorsku emisiju Kulturiška na kanalu KCN1, kao i mnoge druge projekte kako televizijske, tako i pozorišne i filmske.

Nena je po prirodi veliki avanturista i gurman, voli zdravu šalu kao i dobre i poštene ljude. Veliko joj je zadovoljstvo što je postala deo ove jedinstvene umetničke press ekipe.

Sonja Todorović Segrt

Novinar i voditelj Sonja Todorovic Segrt, mnogima poznata po gledanim emisijama koje je radila na TV STUDIJU B, TREĆEM KANALU i RTSu, kao i po kulturno-zabavnoj emisiji DOBRO TI VEČE…

Trenutno urednik i vodielj na RTSu , Radio BEOGRADU , PROGRAMU 202 i urednik TV emisije FILMSKI ŽURNAL u produkciji DrinaBalkanMedija www.filmskizurnal.com u pripremi je i nova TV emisija ŽURNAL PLUS kulturno-zabavnog tipa od jeseni.

Sonja Lapatanov

SONJA LAPATANOV je rođena u Bitolju-Makedonija. Po završetku gimnazije i baletske škole “Lujo Davičo” u Beogradu, postaje stalni član baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, gde je u toku dvadesetrogodišnjeg staža kao istaknuti solista nastupala u predstavama tekućeg repertoara. Proputovala je preko 120 zemalja širom planete, a od 1995. godine svoje putopise objavljuje u tiražnim dnevnim listovima, časopisima, revijama i magazinima, a reportaže na relevantnim TV stanicama.

Putopisnom prozom počinje da se bavi 2006. godine i od tada je objavljeno pet knjiga putopisa: U skutima Himalaja, Rajska ostrva, Mama Afrika, Mundo Maya i Mlečni put okeana, posvećena Indoneziji. U pripremi je šesta knjiga putopisne proze Alžir za početnike, posvećena Alžiru.

Za svoj stvaralački rad dobila je odlične ocene publike i kritike. Dobitnik je mnogih značajnih jugoslovenskih i srpskih strukovnih i društvenih priznanja i nagrada, kao što su: Sterijina nagrada, nagrada Kulturno prosvetne zajednice Beograda “Zlatni beočug”, koja se dodeljuje za trajni doprinos kulturi i uspešniji duhovni život grada i posebnog Priznanja za vrhunski doprinos nacionalnoj kulturi u Republici Srbiji.

Stanislav Stankić

Stanislav Cane Stankić već godinama radi na televiziskoj i filmskoj produkciji:
Autor je i voditelj emisije „Prostor”
Autor, voditelj i realizator emisija: “UREĐENJE AMBIJENTA”, “PUT VINA I LJUBAVI”, “SAJAM INFO.
Autor i realizator emisije “HRISTOS SE RODI”
Autor i voditelj emisije “UBRZANJE”
Koautor i producent emisije “PUTOVANJE I BANJE”
Producent, asistent režije i organizator kviza “LANČANA REAKCIJA
Producent i organizator emisija: “HAPPY HOUR”, “NEODOLJIVA”, “IDEMO”, “MISS KOŠAVA”, “BELLY DANCE”, “MIROĐIJA”, “OKVIR ZA SLIKU”, “FUNTASTIC EROTICA”
Producent i asistent režije, novogodišnjeg programa
Producent i organizator emisije “DUBOKO U NOĆ” I “UNPLUGGED FLAMINGOSI”
Producent, asistent režije i asistent scenografije emisije “ZAHAROV KLUB TALENATA” Od 15.09.2009. – 15.12.2009. produkcija “EMOTION” asistent scenografije. Serija “ŽENA SA DEDINJA“ 21.04.2010 scenski rekviziter. produkcija „Intermedia Network“ film „MONTEVIDEO, BOG TE VIDEO“ 04.01.2011 scenograf kratkometražnog filma “ Na predsedničkom brodu” reditelja Balša Đogo 12.06.2011 asistent scenografije Internacionalni film “SAME WAY” Produkcija “Popcorn”

Tijana Janković-JevrićTijana Janković-Jevrić je urednica, autor i idejni tvorac onlajn magazina LookerWeekly.com . Takođe, radi kao freelance fotograf, ali i kao PR i copywriter saradnik za WebOperater-a.
Studirala je menadžment u umetničkoj produkciji i novinarstvo na Akademiji lepih umetnosti, kao i filmsku i televizijsku kameru na Dunav filmu. Završila je UNS-ovu školu novinarstva.
Zahvaljujući svom školovanju u Engleskoj, odlično govori engleski jezik (CPE sertifikat), što joj omogućava da uspešno radi i kao prevodilac.Uroš Marković

Mladi pesnik i flimski režiser, Uroš Marković, rođen je u Beogradu 22. maja 1987. godine. Trenutno je apsolvent na Filološkom fakultetu u Beogradu, gde je već uspešno položio ispit i postao profesor srpske književnosti i jezika. Od kada je počeo da piše, u ranoj mladosti, pa do danas, osvojio je brojne nagrade na gradskim i državnim smotrama mladih talenata.

Danas priprema prvu zbirku pesama, završava fakultet i priprema prvi dugometražni film. Pored svega toga, bavi se i muzikom, vodi privatni muzički studio i član je nekoliko muzičkih organizacija iz Beograda. Član je Umetničkog press karavana od 2013. godine kao fotograf, snimatelj i pomoćnik obezbeđenja.


Pratite nas na:   


Osnivač i glavna i odgovorna urednica:
Slavica Hinić
Kontakt:
+381641212845
+381698992416

E mail: slavica.hinic@gmail.com

Osnivač:
Borislav Petrović

Redakcija:

Natasja Čičić (urednica)
Sanja Domazet (putopisi)
Borislav Petrović (putopisi)
Milica Rakidžija
Tijana Đorđević
Saša Velimir
Jelena Rakidžija (lektorka)

Foto i dizajn: Uroš Marković i Stefan Hinić

Izrada sajta: Vladimir Kravić

Naša lokacija: