Umetnički pres karavan


Radovljica

U blizini Bleda nalazi se srednjovekovno mesto Radovljica. Srce Radovljice je Linhartov trg, mali biser srednjovekovne arhitekture sa mnogobrojnim muzejima, galerijama, tradicionalnim restoranima i mnogobrojnim kulturnim događajima.

Oduševiće vas bogato ukrašene fasade, kamene stepenice i interesantna barokna dvorana u Gradskoj kući. U Muzeju pčelarstva nalazi se najveća zbirka ukrasnih vratanaca za košnice, kao i živa košnica sa maticom.

Gradski muzej je mesto gde je prikazan život i delo Antoana Tomaža Linharta, oca slovenačkog pozorišta. Stalna postavka prikazuje pisana dela, bogate kostime, i najpoznatiju junakinju iz njegovih dela Miciku.

Slatki miris autentičnih medenih srca koji se širi mestom dolazi iz podruma restorana Lectar. Radionica proizvodi slatke male poklone iznenađenja, pravljene po starim receptima i sa starinskom opremom. Prva radionica medenjaka i sveća počela je sa radom još davne 1766. godine, a kasnije je otvoren i tradicionalni restoran sa autentičnim nameštajem i vrhunskom gastronomijom.

Pratite nas na:   


Osnivač i glavna i odgovorna urednica:
Slavica Hinić
Kontakt:
+381641212845
+381698992416

E mail: slavica.hinic@gmail.com

Osnivač:
Borislav Petrović

Redakcija:

Natasja Čičić (urednica)
Sanja Domazet (putopisi)
Borislav Petrović (putopisi)
Milica Rakidžija
Tijana Đorđević
Saša Velimir
Jelena Rakidžija (lektorka)

Foto i dizajn: Uroš Marković i Stefan Hinić

Izrada sajta: Vladimir Kravić

Naša lokacija: