Umetnički pres karavan

Vesti i aktuelnosti


Ovde možete pročitati sve najaktuelnije vesti i informacije vezane za Umetnički pres karavan.


Rođen je novi web magazin „Umetnički pres karavan“

Iz zajedničke ljubavi prema putovanjima i lepoti življenja, nakon četiri godine uspešnog trajanja karavana umetnika i novinara, nastao je web magazin „Umetnički pres karavan“, vodič za putovanje i umeće življenja. Ponesen antičkom poslovicom “Navigare necesse est, vivere not est necesse“ (živeti se ne mora, ali ploviti se mora), slavimo vrednost putovanja: kroz sebe, zemlje i kosmos. Život nije statičan, on se razvija, kreće i uliva u beskonačnost, kao što vode teku ka okeanu.

“Umetnički pres karavan” promoviše turizam, kulturu i umetnost različitih naroda sveta, duhovnost i tradicionalne pristupe održavanja zdravlja, gastronomske i vinske ponude, wellness i spa odmore, kao novi stil života, od Balkana do najudaljenijih destinacija.

“Umetnički pres karavan “ piše i o znakovima pored puta, transcendiranju granica i putovanju ka sebi. Naslov “Umeće življenja” kroz rubrike: Pirodom do zdravlja, Čovek i univerzum, Kultura i umetnost, Gastronomska putovanja, Radionice i seminari, inspirisani kulturama sveta i odnosom čoveka i prirode kroz istoriju do današnjeg vremena, ima za cilj da nam bude praktični vodič za razvoj celine života. Svakako, u ovom “putovanju kroz kulture i civilizacije, nećemo izostaviti velike ličnosti čija su dela obeležila istoriju i nastavila da svetle do današnjih dana.

Putopisi „od Balkana do okeana“, Pisma sa putovanja književnice Sanje Domazet, Putopisni memoari Borislava Petrovića i mnogih prijatelja karavana slave putovanje kao neophodnost i stil života, sa ciljem da inspirišu svakog od nas da se otisne van svakodnevnih granica.

Pratite nas na:   


Osnivač i glavna i odgovorna urednica:
Slavica Hinić
Kontakt:
+381641212845
+381698992416

E mail: slavica.hinic@gmail.com

Osnivač:
Borislav Petrović

Redakcija:

Natasja Čičić (urednica)
Sanja Domazet (putopisi)
Borislav Petrović (putopisi)
Milica Rakidžija
Tijana Đorđević
Saša Velimir
Jelena Rakidžija (lektorka)

Foto i dizajn: Uroš Marković i Stefan Hinić

Izrada sajta: Vladimir Kravić

Naša lokacija: